vijf avonden voor jongvolwassenen van 17 tot 25 jaar

Stoer, stil, populair of afstandelijk... hoe je ook doet, vaak komt het voort uit het idee: Ik laat me niet kennen! Als ik vertel hoe ik me voel, wat ik heb meegemaakt, wat ik werkelijk denk... dat begrijpen ze niet en ze zullen me links laten liggen. Zo is vaak de gedachte en soms is dat ook de ervaring. Je weet niet altijd wat er in jezelf omgaat.

Je voelt tijdens deze vijf avonden hoe fijn het is als je jezelf juist wel laat kennen. Je gaat meer voelen, je maakt contact en er ontstaat verbinding. Je gaat meer en meer jouw eigenheid ervaren. Ook zal blijken dat je veel meer gemeen hebt met anderen dan je denkt. Dat lucht op.

Tijdens deze avonden nodigen we je in alle vrijheid uit: laat je kennen...

Thema's die aan bod komen:

  • Kennismaken met elkaar. Voorbij de eerste indruk en het masker dat je soms opzet.
  • Voelen, denken, doen. Gedachten hebben een krachtige invloed op je gevoelens en je manier van handelen. Onderzoek hoe dat bij jou in elkaar zit.
  • Onverwachte kanten van jou en de anderen. Je levenslust en energie helemaal voelen.
  • Op de drempel staan. Wat van jezelf laat je zien en bij wie laat jij je meer kennen? Wat kom je dan tegen van jezelf en wie of wat is hulp hierbij?
  • Verdiepen wat uit de voorgaande avonden naar voren is gekomen. Creatie maken van iets van jouw binnenwereld en afsluiting.


Reacties van deelnemers:

"Ik vond het groepsverband het allerfijnste. De openheid en het enthousiasme om te willen groeien. Ik kreeg er een enorm 'we're all in this together' gevoel van. De veilige setting in naar mijn mening noodzakelijk om open te kunnen zijn en die setting werd heel goed gecreëerd.Ik vond de stilte momenten tussendoor een ontdekking. Wat een verademing, zeker erin houden." (Aimee)

"Ik vond het traject in het algemeen fijn! Op het begin moest ik even heel erg wennen aan dit soort contact, maar toen ik er een beetje gewend aan was luchtte het behoorlijk op! Ik ben nu wat meer bewust van wat ik zelf wil en niet wat anderen willen." (Marco)

"Wat ik fijn vond aan de training was dat er echt een veilige omgeving werd gecreëerd waarin alles goed was, kon en mocht. Iets wat je niet snel ergens anders vindt. En voor een persoon als ik die heel gevoelig is en alles aanvoelt van anderen, is dit erg prettig. Ik vond het ook erg prettig hoe er om werd gegaan met persoonlijke struggles. Irma nam hier altijd even de tijd voor. Dit zorgde er voor dat ik me niet geremd voelde door de groep om ergens mee te komen, of als het even niet goed ging. 
Ik zat niet zo goed in mijn vel en in een lastig pakket met mijn studie toen ik naar hulp/iets met persoonlijke ontwikkeling op zoek was. In de periode van de training ging het geleidelijk steeds beter met mij en dat komt zeker mede door de training. Het heeft me weer een stukje zelfverzekerdheid en zelfontplooiing gebracht." (Else)

"Ik dacht dat ik de enige was die zo verkrampt in mijn hoofd zat. Maar ik kwam erachter dat zoveel van mijn leeftijdsgenoten dat hebben." (Paul)

"Ik had verwacht dat je jezelf beter leerde kon, juist ook door middel van anderen, en dat is wel gebeurd. Juist om met de groep de opdrachten te doen en samen over dingen te hebben leerde je jezelf ook weer beter kennen, dan zie je een beetje waar jij staat ten opzichte van anderen. Ik vind bijvoorbeeld mijn situatie heel normaal, maar als ik de andere verhalen hoorde dan werd voor mij duidelijk dat dat alleen mijn referentiepunt is, en niet die van de anderen. Ik ben daarom denk ik nu ook meer dankbaar voor wat ik heb, dat niet alles zo vanzelfsprekend is. Ook heb ik nu iets meer rust, ik vond namelijk altijd dat ik nog veel moest doen (lijstjes bijhouden met wat ik nog allemaal wil doen, etc), maar ik heb geleerd om te kijken wat ik zelf echt wil doen en daar dan ook meer voor gaan." (Rosa)

"De afwisseling tussen een gesprek en oefeningen doen was ook precies goed. De cursus zit goed in elkaar en dat merk je." (Maaike)

 

 

e-max.it: your social media marketing partner