Eva | 22 jaar | Afgestudeerd GGZ-agoog | Floormanager Koffiehuis Schenkers | Schrijfster 'Versjes voor Vandaag'

De brandende zon die een warmte van 20 graden afgeeft – ik zit op het dakterras. Ik draag zelfs een jurkje en heb net de hele middag met korte mouwen op een terrasje gezeten. Daar krijg ik nou echt lentekriebels van. De lente, de zomer, de zon. Ik kan er echt naar uitkijken. Wát heb ik daar veel zin in. Ik krijg er energie van en voel me ‘vrij’.

Vandaag is bovendien ook een leuke dag omdat ik bezig ben geweest met iets anders waar ik nét zo van kan genieten, en wat me net zoveel positieve kriebels geeft. ‘Passiekriebels’ om precies te zijn.

Al van jongs af aan schrijf ik gedichten, versjes en verhalen. Ruim twee jaar geleden besloot ik deze versjes openbaar te maken, door ze op social media te plaatsen onder de naam ‘Versjes voor Vandaag’. Eerst nog anoniem, want het was nog veel te spannend om mijn eigen naam eraan te koppelen. Als het dan een flop werd, kon ik nog makkelijk terugkrabbelen. Gek eigenlijk; dat ik anderen zou laten bepalen of ik zou doorgaan met mijn eigen creatieve uitingen en mijn passie. Gelukkig gebeurde het tegenovergestelde en kreeg ik veel positieve reacties.

Inmiddels schrijf ik regelmatig versjes op aanvraag en verkoop ik mijn versjes op kaarten. Soms krijg ik uitnodigingen voor leuke samenwerkingen met andere creatieveling en wordt mijn werk zo op veel leuke manieren gepresenteerd. Vandaag ben ik bezig geweest met de voorbereidingen van een evenement, waar ik achter mijn eigen kraampje zal staan om de kaartjes te verkopen en versjes te schrijven. Het overtreft mijn stoutste dromen om dat te mogen doen. Puur en alleen met mijn passie ook echt iets bereiken en serieuze dingen voor elkaar krijgen. En dat ik daarvoor enkel en alleen de stap heb moeten zetten om mijn passie met anderen te delen. Dat was heel eng, maar het was het dubbel en dwars waard.

passiekriebels

Vandaag heb ik gewerkt voor Versjes voor Vandaag. Niet voor een baas en ik verdien er niet veel geld mee. Soms moet ik zelfs eerst veel geld uitgeven voordat ik het terugkrijg. 

Maar het is wat ik het allerliefste doe: zélf een product creëren. Helemaal vanuit mijn eigen gedachten met mijn eigen talent. Ik mag het zelf vormgeven, ik heb geen kaders. En tegelijkertijd maak ik er anderen blij mee en kan ik mensen zelfs ontroeren. Ik krijg vaak zo veel lieve reacties en daar ben ik zó dankbaar voor. Hier krijg ik positieve kriebels en heel veel energie van. Óók als de zon niet schijnt ;)

e-max.it: your social media marketing partner