Harry zwart witSamen met mijn vrouw Joosje woon ik al ruim 20 jaar in de Luxemburgse Ardennen. We hebben twee volwassen ‘eigen' dochters. Daarnaast hebben we als gezin vele jaren aan verschillende pleegkinderen een thuis geboden. Alle kinderen zijn inmiddels uitgevlogen en nu wonen we met z’n tweeën, onze honden, ezels en zo nog wat dieren midden in de bossen.


Na mijn middelbare school ben ik direct gaan werken en heb in de avonduren gestudeerd. Na een lange tijd in loondienst heb ik zo’n 20 jaar een eigen consultancybureau gehad. Sinds een paar jaar ben ik voltijds coach voor jongeren en volwassenen en organiseer en begeleid ik natuur- en stilteretraites.

Al vanaf mijn jeugd ken ik heel goed zowel de donkere als de lichte facetten van het leven. Mijn moeder was zwaar depressief. Het zal in de genen zitten, ook ik ken depressies. Hoewel het hard werken was, kan ik volmondig zeggen dat ik mijn donkerte heb omarmd en een plek heb gegeven in mijn leven. Dit heb ik onder andere te danken aan de drie-jarige opleiding van het ITIP en verschillende opleidingen bij Phoenix (systemisch werk), maar zeker ook aan de verschillende bezinningstochten en een vision quest waaraan ik heb deelgenomen. Ik heb ervaren dat de natuur een prachtige gids is voor het persoonlijk ontwikkelpad.

Door de pleegzorg heb ik een passie gekregen voor het werken met jongeren. Iedere keer als er een jongere bij ons kwam, realiseerde ik me dat hun rugzak ook maar ongevraagd gevuld was. Dat geldt trouwens voor ons allemaal en we hebben er allemaal mee te dealen. De vraag is: Hoe?
In mijn begeleiding laat ik je zoeken naar je eigen, vaak kleine antwoorden op de soms zo grote vragen. Ik hou ervan om naar buiten te gaan en neem je graag mee om je te laten zien hoe de natuur je helpt om antwoorden te vinden op de voor jou zo wezenlijke vragen.

Verder werk ik in mijn begeleiding veel met systemisch werk (familie-opstellingen). Op die manier gaan we samen op zoek naar wat jouw levenslijn van ouders en voorouders en oerouders je te vertellen heeft.

Met veel plezier heb ik me aangesloten bij Better Be Me waar ik, naast individuele en groepsbegeleiding, ook natuur- en stilteretraites organiseer en begeleid.

e-max.it: your social media marketing partner