Irma Schepers – Utrecht

Mede-oprichtster Better Be Me. Na een leven als berggids, projectleider, ambtenaar en account executive bij een reclameburo besloot ik mijn ondernemersbloed te volgen. In 2001 heb ik mijn eerste bedrijf Lazuli opgericht. In 2018 ben ik daarmee gestopt omdat het niet meer te combineren was met het begeleidingswerk. Naast mijn werk voor Better Be Me heb ik mijn eigen praktijk voor volwassenen en werkte ik vijf jaar bij het ITIP School voor leven en werk.

Ik werk ervaringsgericht en spelenderwijs waarbij het lichaam een grote hulpbron is. Dit doe ik pragmatisch én intuïtief en ik hou er van om dingen concreet te maken waar dat niet lijkt te kunnen. Overzicht creëren in wat voelt als chaos om van daaruit weer zicht te krijgen op waar het werkelijk over gaat.

Het mensen bijstaan op hun weg, voor even of een langere tijd, heeft mij altijd aangetrokken. Mijn motivatie om met jonge mensen te werken komt doordat ik het zelf als jongere niet makkelijk had. Het kon flink donker worden in mijn hoofd en ik zocht ik veel verdoving om dat maar niet te hoeven voelen. Dit had een hele negatieve impact op mijn leven en op de mensen om me heen. Uiteindelijk vond ik hulp bij iemand die mijn woordenstroom stopte. Zij liet me stap voor stap weer voelen zodat mijn hart weer kon gaan spreken. Ik hou ervan om jonge mensen die het lef hebben om hulp te vragen te begeleiden. Om samen vragen obstakels, levensvragen of heel praktische vraagstukken helder te krijgen zodat er meer ruimte ontstaat om te zijn wie je bent.

Ik heb de driejarige opleiding, de tweejarige energetische opleiding en psychodramatische werkvormen bij het ITIP gevolgd. Daarnaast volgde ik trainingen Voice Dialogue en volgde ik de opleidingen Systemisch werken en De Relatie als Spiegel bij Phoenix Opleidingen.

Ik ben getrouwd en heb zonen van 10 en 12 jaar oud.

Isabelle Schneider – Utrecht

Mede-oprichtster van Better Be Me. Ik ben getrouwd en moeder van twee zoons. Na mijn studie fysiotherapie heb ik jaren gewerkt binnen de revalidatie met jongeren. Sinds 2004 geef ik persoonlijke begeleiding en groepswerk in de vorm van groepsbegeleiding, cursussen en workshops.

Voor mij is het werken met lichaam en beweging mijn passie.

Het onthult voor mij veel over de persoon en biedt de mogelijkheid om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. De essentie van mijn werk is dat je je realiseert, dat er iets vastzit, dat je inzicht krijgt in wat er vast zit en dat je wat vast zit in beweging brengt. Een opening voor een innerlijke zoektocht, naar je eigen patronen, beelden, waarden en handelen om zo samen te vallen met wie je in wezen bent.

Het begeleiden van jongeren ervaar ik als ontwapenend. Ik help je je eigen antwoorden te geven op de vragen of thema’s die er in je leven zijn. Dit gaat voorbij aan sociaal wenselijke antwoorden of aangepast gedrag. Ik ga er vanuit dat wat er in je leeft waar is, en gehoord en gezien mag worden.
Ik heb de driejarige opleiding en de tweejarige Energetische opleiding bij het ITIP, Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie en levensbeschouwing, gevolgd. Met het ITIP ben ik nauw verbonden. Ik ben werkzaam als begeleider in het Persoonlijk Traject en in de Energetische Opleiding. Het voormalige jongeren aanbod binnen het ITIP heb ik mede vorm gegeven. Dit aanbod is doorgestart onder de naam Better Be Me.
Ook ben ik verbonden met stichting Izen, Intergrale Zen, hierin werk ik samen met Maurice Knegtel (integratie Zen en lichaamswerk).

Ernst Jan van Heyningen – Leiden

Na mijn middelbare school ben ik gaan leven in het moment. Ik werkte, genoot van het leven en maakte mij nergens zorgen over. Na een baan als verkoopmedewerker kwam ik in de gehandicaptenzorg terecht waar ik dertien jaar gewerkt heb.
Privé kwam ik in die periode in zwaar weer terecht. Naast de diepe dalen en verdriet heeft die periode mij enorm veel op geleverd. Een tijd die ik gek genoeg niet had willen missen.

Ik ben op mijn 27ste gaan studeren, een laatbloeier. Een opleiding tot dramatherapeut/trainer waar theater en persoonlijke groei hand in hand gingen. Mijn grote passie voor theater en mijn kwaliteiten kwamen hier tot bloei. Eind jaren ’90 ben ik gestart mijn eigen praktijk. De eerste vijf jaar heb ik veel trainingen binnen het bedrijfsleven gegeven en was ik actief in de jeugd- en jongerenzorg.

Als trainer/coach zie ik mijzelf als reisgenoot waarin ik met mijn medereiziger op zoek ga naar dat wat hen gelukkig en blij maakt in het leven. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je geestelijk en fysiek in beweging wordt gezet in een training, je snel tot de kern van de vraag komt.
Ik hou ervan mensen te enthousiasmeren, hun kracht naar boven te halen, te confronteren vanuit mijn hart met als doel hun horizon te verbreden en dat uit jezelf te halen wat erin zit.
Door alle pieken en dalen die ik op mijn pad ben tegengekomen heb ik mijzelf steeds beter leren kennen. Ik ben als het ware mijn eigen gebruiksaanwijzing steeds beter gaan lezen, begrijpen en kan deze nu ook herzien. Hierdoor ervaar ik mijn vrijheid en mogelijkheden.
Het leven is voor mij een leerschool en een werkplaats. De drie jarige opleiding bij het ITIP en de twee jarige energetische opleiding hebben mij veel gebracht.

Ik ben getrouwd met Jonnie. Wij hebben 3 geweldige kinderen twee zoons Daan en Koos en dochter Maartje.

Veerle Wijers – Almere/Den Haag

Jaren heb ik met veel passie badminton op topniveau gespeeld. Helaas kreeg ik in 2007 epilepsie, waardoor dit niveau niet meer haalbaar was. Ik sloeg een andere weg in en voelde dezelfde passie als bij het sporten: het begeleiden van (jong)volwassenen.

Veel jongvolwassenen worstelen met de veelheid van alles: (het kiezen van een) studie, een (bij)baan, sport erbij, vrienden, een relatie, op jezelf wonen, je hobby’s blijven beoefenen, uitgaan, Instagram bijhouden, altijd online zijn. Dan heb ik het nog niet eens over de tegenslagen die je op dit pad tegenkomt.
Het is mijn passie om met behulp van lichaamswerk, beweging en dromen samen met jou op onderzoek te gaan naar de antwoorden op de thema’s en vragen die je bezighouden. Ik geloof dat de antwoorden op de vragen die je hebt in jezelf zitten. Daar wil ik je graag bij helpen.

Ik heb Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en Sociologie gestudeerd en daarna de 2-jarige opleiding Instrument voor Hulp bij ITIP en het 3e jaar van de ITIP opleiding gevolgd. In 2019 ben ik mijn eigen praktijk voor het begeleiden van (jong)volwassenen begonnen. Daarnaast werk ik parttime als HR Manager bij deFinanseurs. Ik woon samen met mijn vriend.

Niels van Gorp – Ede

Na een aantal omzwervingen heb ik in het begeleiden van anderen op hun pad mijn -voorlopige- bestemming gevonden.
Rode draad in mijn ontwikkeling is dat ik altijd mijn eigen pad heb bewandeld.  Dat ging niet altijd gemakkelijk en ik kreeg ook niet altijd support. Telkens zocht ik een manier om mezelf uit te drukken, gezien te worden. Thuis werd ik vooral gezien op mijn goede stel hersenen; dat bracht me veel maar toch ontbrak er iets wezenlijks.  Contact.
Verbinding. Met anderen maar in de eerste plaats met mezelf.

Toen ik Marlies leerde kennen kwam er meer rust. Met haar voelde ik vanaf het begin een diepe verbinding; ik hoefde me niet anders voor te doen. We zijn nu 15 jaar samen en hebben 4 (bijna 5) prachtige kinderen.

Toen ik 32 was ben ik in aanraking gekomen met het ITIP. Er ging werkelijk een wereld voor me open. Langzaam maar zeker is de verbinding hersteld. Alles mag weer meedoen; mijn hart en handen, mijn hele lijf en levenslust maar zeker ook mijn hoofd. Nu ben ik op een punt dat ik wat ik heb geleerd graag door wil geven.  Via mijn eigen praktijk HartWerken , mijn begeleidingswerk bij Coöperatie VGZ en bij Better Be Me begeleid ik met name jonge mensen. Want wat had ik graag véél eerder geleerd om op mijn lijf te vertrouwen; mijn impulsen te durven volgen en te leven vanuit mijn hart. Dat gun ik jou ook. Ik nodig je graag uit in Ede.