Better Be Me is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
https://www.betterbeme.nl
Oudegracht 245 a/d Werf, 3511 NL Utrecht

Persoonsgegevens die wij verwerken
Better Be Me verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Locatiegegevens
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • Internetbrowser en apparaat type
  • Bankrekeningnummer
  • Informatie die je zelf invult in een open veld, zoals een bericht in het contactformulier
  • Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
De betrokkene heeft toestemmingen gegeven voor de verwerking van zijn persoonsgegevens voor een of meer specifieke doeleinden. Better Be Me verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van jouw betaling
  • Verzenden van onze nieuwsbrief
  • Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • Je te informeren over wijzigingen van onze diensten
  • deelname aan activiteiten van Better Be Me
  • Better Be Me verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.
  • Geautomatiseerde besluitvorming

Geautomatiseerde besluitvorming
Better Be Me neemt op basis van geautomatiseerde verwerkingen geen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Better Be Me) tussen zit. Better Be Me gebruikt de volgende computerprogramma’s of -systemen:

  • Joomla
  • Mailchimp
  • Apple OS 10.8

Hoe lang bewaart Better Be Me persoonsgegevens?
Better Be Me bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Voor het uitvoeren van diensten wordt persoonlijke data opgeslagen binnen onze stichting. Deze gegevens zijn noodzakelijk voor het organiseren van onze activiteiten.

Deze informatie wordt niet automatisch verwijderd. Je kunt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een verzoek indienen om deze persoonlijke gegevens te laten verwijderen. Uitgesloten hiervan is de data die door ons wettelijk moet worden bewaard ten behoeve van bijvoorbeeld de belastingdienst.

Delen van persoonsgegevens met derden
Better Be Me verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Better Be Me blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Websites van derden
Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met de website van Better Be Me zijn verbonden. Better Be Me kan namelijk niet garanderen dat deze websites op een betrouwbare of veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Lees voor gebruik van de desbetreffende website de privacyverklaring van deze website, voor meer informatie over de manier waarop deze met jouw gegevens omgaan

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
Better Be Me gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Better Be Me gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Bij het eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Wil je meer informatie over welke cookies er gebruikt worden, lees dan onze cookieverklaring.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld Google Analytics en/of de sociale media-bedrijven.

Sociale media
Better Be Me is op sociale media te vinden, zoals Facebook. Wanneer je ons volgt op sociale media krijgen wij mogelijk toegang tot een deel van jouw profielgegevens. Better Be Me volgt ook zelf sociale media kanalen en kan op die manier toegang krijgen tot gegevens op jouw sociale media.

Nieuwsbrief
Bezoekers van onze website kunnen zich aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief die via e/mail wordt verzonden. Als een bezoeker zich heeft aangemeld voor onze digitale nieuwsbrief die via e/mail wordt verzonden, kan hij of zij zich te allen tijde met één klik afmelden via de speciale afmeldlink in onze nieuwsbrief. Periodiek worden er vanuit Better Be Me mailingen verzonden die nodig zijn voor het informeren over aankomende activiteiten en updates over en wijzigingen in de organisatie.

MailChimp
Voor het verzenden van onze digitale nieuwsbrief maakt Better Be Me gebruik van het programma MailChimp. Je kunt je via elke mail die je ontvangt van Better Be Me uitschrijven. Voor meer informatie over het privacybeleid van MailChimp kun je hier terecht. Better Be Me heeft met MailChimp een verwerkersovereenkomst.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Better Be Me en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek .

Better Be Me wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
Better Be Me neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Cookieverklaring
Op de website betterbeme.nl (hierna: de ‘Website’) van Better Be Me, wordt gebruik gemaakt van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van de Website en daarin opgenomen Flash-applicaties wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar de servers van Better Be Me teruggestuurd worden. In deze cookieverklaring licht Better Be Me toe welke cookies er worden geplaatst en met welke doelen.

Gebruik van permanente cookies
Met behulp van permanente cookies kan Better Be Me u herkennen bij een nieuw bezoek op de website van Better Be Me. De website wordt hierdoor speciaal op uw voorkeuren ingesteld. Hierdoor is het niet nodig steeds uw voorkeuren te herhalen waardoor dit tijd bespaart en u prettiger gebruik kunt maken van de website van kunt maken. permanente cookies kunt u verwijderen via de instellingen van uw browser.”

Gebruik van sessie cookies
Met behulp van een sessie cookie kan Better Be Me zien welke onderdelen van de website met dit bezoek wordt bekeken. Wij kunnen de website daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra de webbrowser wordt afgesloten.” Denk hierbij aan het ingelogd blijven tijdens een sessie. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra u uw webbrowser afsluit.

Social media cookies
Op de Website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten en delen op sociale netwerken, namelijk Facebook, LinkedIn, Twitter, Google+ en YouTube. Deze buttons plaatsen geen cookies namens de social media kanalen.

Google Analytics
Via de Website wordt een cookie geplaatst van het bedrijf Google, als deel van de “Google Analytics”-dienst. Better Be Me gebruikt deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de Website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Better Be Me heeft hier geen invloed op. Better Be Me heeft er voor gezorgd dat de IP-adressen geanonimiseerd worden zodat er geen IP-adressen naar Google verstuurd worden. De Google Analytics gegevens worden voor een termijn van 26 maanden opgeslagen op de servers van Google. Na deze termijn worden deze gegevens automatisch door Google verwijderd.

Bij de inrichting van Google Analytics zijn de volgende privacy bevorderende maatregelen genomen:

  • Google Analytics mag uw IP-adres alleen geanonimiseerd verwerken.
  • De ‘Gegevens delen’ opties van Google Analytics zijn uitgezet.
  • Er is een bewerkersovereenkomst afgesloten.

De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel.

U kunt zich hier afmelden voor Google Analytics-cookies:
http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Noodzakelijke cookies
De geplaatste cookies zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Om deze reden hoeft u dan ook geen akkoord te geven voor het plaatsen van de cookies.

Recht op inzage en correctie of verwijdering van uw gegevens
U heeft het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van uw gegevens. Zie hiervoor de contactpagina van Better Be Me. Om misbruik te voorkomen kan Better Be Me u daarbij vragen om u adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dient u een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. U kunt deze terug vinden in de instellingen van uw browser. Meestal kunt u cookies verwijderen via de instellingen van uw browser. Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies is te vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van uw browser.

Overige/ onvoorziene cookies
Door de manier waarop internet en websites werken, kan het zijn dat wij niet altijd inzicht hebben in de cookies die via onze website door derde partijen worden geplaatst. Dit is met name het geval als onze webpagina’s zogenaamde embedded elementen bevatten; dit zijn teksten, documenten, plaatjes of filmpjes die bij een andere partij opgeslagen zijn, maar die op, in of via onze website getoond worden.

Mocht u op onze website cookies tegenkomen die we hierboven niet genoemd hebben, laat het ons dan weten via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij zullen deze pagina af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld de regels rondom cookies wijzigen. Raadpleeg daarom regelmatig deze pagina voor de laatste versie.

Heeft u vragen over de privacyverklaring of de cookieverklaring? Neem dan contact op.

Meer informatie over cookies
Op de volgende websites kunt u meer informatie over cookies vinden:

ICTRecht: Achtergrond Cookiewet
Consumentenbond: “Wat zijn cookies?
Consumentenbond: “Waarvoor dienen cookies?
Consumentenbond: “Cookies verwijderen
Consumentenbond: “Cookies uitschakelen
Your Online Choices: “A guide to online behavioural advertising

Organisaties en personen waar wij nauw mee verbonden zijn.

Voor onze activiteiten maken wij gebruik van verschillende locaties. 

Persoonlijk

Wij willen voor elke jongere een mogelijkheid bieden tot individuele begeleiding. Dat is de reden dat wij tot onderstaand beleid zijn gekomen.

Better Be Me kan steun goed gebruiken. Wij ontvangen geen subsidie en streven ernaar jongeren een kans te bieden op begeleiding. De realiteit is dat niet alle jongeren zelf genoeg draagkracht hebben of door hun ouders worden ondersteund.