Home|ACT Therapiegroep

Voor wie

  • Leeftijd: 17 – 29 jaar.

  • Je wilt om leren gaan met moeilijke gedachtes, gevoelens en omstandigheden.

  • Je wilt leren hoe om te gaan met paniek, angst en stress.

  • Je wilt een ACT training volgen.

Waarom

Redenen om je aan te melden kunnen psychische problemen zijn als paniek en angst, depressieve gevoelens of stressklachten.
Maar ook als je je eenzaam voelt, weinig zin hebt in dingen, vastzit in ongezonde patronen of moeite hebt om in beweging te komen, kan dat een reden zijn om mee te willen doen.

De ACT (Acceptance and Commitment Therapy) is een training die zijn sporen heeft verdiend en wetenschappelijk onderbouwd effectief is gebleken.

Begeleiding

foto van Judith Klamer

Judith Klamer

Utrecht

Wat gaan we doen

In dit groepstraject van 6 bijeenkomsten leer je creatief en flexibel om te gaan met moeilijke gedachtes, gevoelens en omstandigheden. Hierdoor krijg je meer grip op jezelf, wordt je hoofd rustiger en je lijf ontspannen.
Je wordt liever voor jezelf. En je gaat je levendiger voelen, minder bang en ontdekt wat je graag wilt en belangrijk vindt in je leven.

Alles mag aan de orde komen en het delen met gelijkgestemden in een veilige setting geeft verbinding en opluchting. Het is een leerzaam, intens, soms moeilijk maar ook openend en mooi traject.

Deze ACT training werken we met mindfulness, lichaamsgerichte en ervaringsoefeningen en met oefeningen uit de CGT (Cognitieve Gedragstherapie).

Als je meer wilt weten over ACT kun je het boekje lezen: ‘Uit liefde voor jezelf’ van Gijs Jansen.
Of dit filmpje bekijken op YouTube

Aanmelden

Data & kosten

Data en tijden 2024:
Dinsdag 17 en 24 september, 1, 15, 22 en 29 oktober van 14:00 16:30 uur.

Kosten/deelnemers:
Kosten op basis van 6 deelnemers € 660,- Hiervan krijg je 60% tot 100% vergoed van je verzekering, afhankelijk van je polis. Hier heb je wel een verwijzing van je huisarts/POHGGZ voor nodig.

De factuur ontvang je na afloop van het traject. Indien je je binnen een maand voor aanvang afmeldt voor het traject nadat je je hebt opgegeven ontvang je een factuur voor de helft van het bedrag. Deze is dan níet te declareren bij je zorgverzekering.

Aantal deelnemers: minimaal 4 maximaal 8. Bij 4 deelnemers wordt het totale bedrag hoger, bij 8 deelnemers lager pp.

Delen...

Locatie Utrecht

afbeelding locatie De Praktijk

Veelgestelde vragen

Is er een wachtlijst?2023-12-10T21:06:33+01:00

Nee. Wij hebben geen wachtlijst. Individueel kun je binnen een week terecht. Bij het groepsaanbod staat vermeld als de groep vol zit.

Ik heb nog nooit iets bij jullie gedaan, kan ik meedoen?2023-12-10T20:59:31+01:00

Aan al het aanbod voor groepen kun je meedoen zonder dat je al eens iets bij ons gedaan hebt behalve de Doorgaande Procesgroep. Die is alleen toegankelijk als je al individuele sessies bij ons gedaan hebt of aan een groep hebt meegedaan.

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?2023-12-10T21:07:57+01:00

Nee. Je kunt ons gewoon mailen, appen of bellen om een afspraak te maken. Alleen voor deelname aan de ACT Therapiegroep is een verwijzing nodig als je het wilt declaren bij je verzekering.

Kan jullie aanbod vanuit het opleidingsbudget betaald worden?2023-12-10T20:59:29+01:00

Ja. De belastingdienst keurt dit goed indien de begeleiding nauw verband houdt en bijdraagt aan het (beter) functioneren binnen de dienstbetrekking. Als aan deze voorwaarde is voldaan, is het geen probleem dat de werknemer óók voor zijn privéleven van de begeleiding profiteert.

Kan ik mijn zoon of dochter aanmelden?2021-12-13T09:25:14+01:00

Ja en Nee. Het is wél altijd mogelijk om als ouder contact met ons op te nemen. Het heeft onze grote voorkeur dat de daadwerkelijke aanmelding door de jongere zelf gedaan wordt. Dit, omdat we het belangrijk vinden dat de jongere zelf gemotiveerd is iets bij ons te doen. Het is wel mogelijk dat er bij een eerste individuele afspraak een ouder bij is mocht het te spannend zijn voor de jongere.

Kan ik de kosten declaren bij mijn verzekering?2023-12-10T21:03:52+01:00

De kosten zijn geheel of gedeeltelijk (afhankelijk van je verzekeringspolis) te declareren, mits je een verwijzing van je huisarts of POH-GGZ hebt. Over de precieze voorwaarden kunnen we je na aanmelding informeren.

Staat je vraag hier niet bij of wil je overleggen of dit aanbod bij je past? Neem dan contact met ons op.

contact
2024-06-20T14:28:29+02:00
Ga naar de bovenkant