Voor wie
- Leeftijd: 17 – 29 jaar
- Je wilt in een groep oefenen met het laten zien van wie je bent
- Je wilt je kracht voelen
- Je wilt leren blijven staan wanneer het spannend wordt
Waarom
Jouw persoonlijke manier van communiceren is een belangrijke sleutel in het doen van je studie, je werk of in relaties. Zowel verbaal als non-verbaal.
Het is belangrijk dat je vrij contact kunt maken met anderen om van daaruit de samenwerking aan te gaan of grenzen te stellen. In het samenwerken kan het spannend worden als er tegengestelde belangen zijn of wanneer er een conflict ontstaat.
Wie ben jij in zo’n situatie? Blijf je staan of duik je? Oftewel, blijf je bij jezelf en in contact met de ander of vlucht je weg uit de situatie?
Begeleiding
Wat gaan we doen
Deze dag houd je jezelf tegen het licht en maak je kennis met een aantal eenvoudige en verhelderende oefeningen over groei en persoonlijke ontwikkeling, met als thema: ‘Blijven staan of duiken’. De themadag wordt geleid door een professionele gevechtstrainer, zodat het contact ook letterlijk aan den lijve kan worden ervaren. Hij gebruikt daarbij oefeningen die in nauwe relatie staan met de krijgskunsten. Belangrijk is dat het ‘gevecht’ niet een doel op zich is, maar een middel om via de fysieke weg naar jezelf te kijken.
Je krijgt zicht op hoe je contact maakt en hoe je je gedraagt in lastige omstandigheden of conflictsituaties.
Je gaat voelen wat er gebeurt wanneer je ‘duikt’. Ook ontdek je wat er op gang komt als je blijft staan, in contact blijft en je eigen specifieke persoonlijke kracht inzet. Je oefent in het je gemakkelijker uitspreken over wat iemands gedrag of houding met je doet. En je hoort in alle openheid wat voor een effect jij zelf hebt op andere mensen.
Ervaringen van deelnemers
“Ik vond het erg fijn dat er de ruimte was om over je grenzen heen te gaan, maar ook om er even ‘uit te stappen’ als het toch iets te spannend werd. Iedereen werd daarin vrij gelaten, en juist dat die ruimte er was, zorgt bij mij dat ik eerder over mijn grenzen heen durf te gaan dan wanneer ik de druk van de begeleiders/groep voel.”