Home|En Nu?

Voor wie

  • Leeftijd: 23 – 29 jaar.

  • Je hebt een vraag over een situatie of  een patroon dat je wilt onderzoeken.

  • Je staat op een punt in je leven waar je niet goed weet hoe je verder moet.

  • Je hebt behoefte aan tijd voor reflectie, rust en/of nieuwe inzichten.

  • Je wilt jezelf graag beter leren kennen.

  • Je wilt opnieuw je koers bepalen in je werk (veel werkgevers vergoeden deze dagen)

Waarom

Je leeft je leven en hebt daarin van alles beleefd en gedaan. Mogelijk zit je dan vervolgens op de bank en krab je je achter je oren. ‘En nu? Is dit het? Is dit waar ik naartoe heb geleefd? Is dit mijn leven? Moet ik het hiermee doen? Is dit wat ik wil? Is dit wie ik ben? Is dit wie ik wil zijn?
Wanneer neem je nu de tijd om echt naar jezelf te kijken? Naar wie je bent, wat je doet en waarom je dat doet of naar wat je niet doet.

Tijdens deze meerdaagse ben je welkom met je persoonlijke vraag. Dit kan gaan over een keuze waar je voor staat, een patroon dat je bij jezelf ziet en wilt onderzoeken, contact krijgen met je verlangen of ‘gewoon’ de wens jezelf beter te leren kennen.

Begeleiding

Irma Schepers
foto Veerle

Wat gaan we doen

Om contact te krijgen met delen van jezelf waar je in je dagelijks leven niet of niet zo makkelijk bijkomt halen we de meeste input en prikkels van buiten weg. Dit helpt bij het werkelijk tot rust komen en het laten indalen van alle gedachtes die er zijn. Het in stilte met jezelf zijn vormt daarom een belangrijk onderdeel van deze dagen. Ook eten we de meeste maaltijden in stilte om bij jezelf te blijven en je niet te verliezen in de ander of de groep.
De momenten dat je op jezelf in stilte bent is er altijd een begeleider bereikbaar mocht dat nodig zijn. Ook is er een moment waarop begeleiders spreekuur hebben en je welkom bent voor 1-op-1 contact.

Het is niet alleen maar stil. Er zijn instrumenten en er is muziek omdat waar de stilte helpt om te denken en tot rust te komen, muziek helpt om te voelen. En er zijn creatieve materialen om uitdrukking te geven aan dat wat in je leeft.

Er zijn gedurende de dag verschillende plenaire bijeenkomsten waarin er ruimte is om met je persoonlijke vraag aan de slag te gaan. Ook doen we ervaringsoefeningen met de groep of bijvoorbeeld in tweetallen. We werken onder andere met lichaamswerk, familieopstellingen, schrijfopdrachten, dromen en creatieve werkvormen.

Alle ervaringen en inzichten brengen we terug naar je leven zoals jij het leeft. Je krijgt concrete handvatten om dat wat je geleerd hebt toe te kunnen passen in je dagelijks leven.

Ervaringen van deelnemers

“Het was echt een weekend ver boven mijn verwachtingen. Naast het feit dat ik weinig tot geen stress meer voel in m’n lichaam en sinds 2 maanden eindelijk rust ervaar in mijn bovenkamer, voel ik mezelf eindelijk weer meer mens.”

Mike

“Het was spannend om zonder afleiding een periode in stilte door te brengen. Maar door me hieraan over te geven, kwam ik tot nieuwe inzichten over mezelf die me vandaag de dag nog steeds helpen. Het was fijn dat er ook veel begeleiding was zodat ik niet verdwaalde in mijn eigen bovenkamer.”

Roos

“Een confronterend weekend, een weekend waarbij je contact maakt wat er in jezelf omgaat. Het heeft me vertrouwen, geborgenheid en kracht gebracht. Ik kan weer liefdevol naar mezelf en anderen zijn.”

Onno

“Het was spannend om zonder afleiding een periode in stilte door te brengen. Maar door me hieraan over te geven, kwam ik tot nieuwe inzichten over mezelf die me vandaag de dag nog steeds helpen. Het was fijn dat er ook veel begeleiding was zodat ik niet verdwaalde in mijn eigen bovenkamer.”

Paul

“Ik vond het fijn om een heel weekend stil te staan bij wat er op dat moment in mij leefde.  Het heeft mij gebracht dat ik zowel mijn kracht als mijn kwetsbaarheid helemaal kon voelen en uiten, zonder kritische en belemmerende gedachtes. Het proces was soms confronterend, maar door de veiligheid die er gecreëerd was, kon dat en de reactie die het bij me opriep, er helemaal zijn.”

Eva

“Het was leerzaam, interessant, soms moeilijk, emotioneel, intens, maar vooral een hele goede beslissing om heen te gaan. Het heeft mij geleerd om patronen te herkennen waarvan ik niet zo goed wist hoe ze in elkaar staken en wat ze voor mij betekenden. Ik ben erachter gekomen dat er patronen zijn die mij tegenhouden om voluit te leven. Ik heb tijdens En Nu geleerd welke krachten er schuilen in mij en hoe ik deze kan inzetten om mijn patronen te doorbreken.”

Rosal

“Dit hele weekend heb ik het gevoel gehad totaal mezelf te mogen zijn, en er werd ook echt ruimte gecreëerd om dit te mogen zijn. Ik vond het ook fijn dat er op zaterdag momenten waren ingebouwd om individueel met een van jullie te spreken. Voor mij hielp dat om later in de open ruimte ook te durven spreken.”

Rosalind
Aanmelden

Data & kosten

Data:
2024:
En Nu? Deel 2: vrijdag 28 juni t/m 30 juni: voor iedereen die al een keer mee is geweest
En Nu? voor iedereen: vrijdag 8 november t/m 10 november

Kosten weekend 2024:
Trainingskosten:
Minimaal € 230,-,  maximaal € 395,- naar draagkracht.
Indien deze dagen door de werkgever vergoed worden zijn de trainingskosten € 395,-
Is je werkgever een NGO en is dit tarief niet haalbaar, neem dan contact met ons op.

Locatiekosten:
€ 270,- voor 2x lunch, 2x ontbijt, 1x diner, 2 overnachtingen, zaalhuur en onbeperkt koffie, thee en fruit.

Betalen in termijnen is mogelijk.

Delen...

Locatie: De Bronhoeve

locatie De Bronhoeve

Veelgestelde vragen

Worden de kosten vergoed door de verzekering?2023-12-10T21:05:01+01:00

Helaas worden wij niet vergoed door de verzekering.
Mocht het tarief echt niet haalbaar voor je zijn en je ouders kunnen het ook niet betalen dan hanteren wij een tarief naar draagkracht.
Als je al werkt kun je met je werkgever overleggen. Er zijn veel werkgevers die onze activiteiten vergoeden.
Neem altijd contact met ons op als het financieel niet lukt, dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Kan ik dieetwensen doorgeven?2021-04-15T18:08:55+02:00

Wij eten altijd vegetarisch en hebben standaard dingen als havermelk, geitenkaas en speltbrood. Naast natuurlijk allemaal andere lekkere dingen. Als je op medische gronden een speciaal dieet hebt horen we het graag. We kijken dan samen wat er mogelijk is.

Is de Bronhoeve met het OV bereikbaar?2021-04-15T18:08:06+02:00

Vanaf de bushalte in Cothen is het een half uur lopen. Daarom zorgen wij ervoor dat als je met het OV komt, je bij de bushalte wordt opgehaald met de auto. Wel belangrijk dit vooraf af te stemmen. Ook wordt er een deelnemerslijst gedeeld waardoor contact over carpoolen mogelijk is.

Ik heb nog nooit iets bij jullie gedaan, kan ik meedoen?2023-12-10T20:59:31+01:00

Aan al het aanbod voor groepen kun je meedoen zonder dat je al eens iets bij ons gedaan hebt behalve de Doorgaande Procesgroep. Die is alleen toegankelijk als je al individuele sessies bij ons gedaan hebt of aan een groep hebt meegedaan.

Staat je vraag hier niet bij of wil je overleggen of dit aanbod bij je past? Neem dan contact met ons op.

contact
2023-12-10T11:58:33+01:00
Ga naar de bovenkant