Jerry:
“Ik heb in onze periode van maandelijkse coaching vooral geleerd om echt op een meta-niveau naar mezelf te kijken waarbij de grootste les daarbij het stellen van de juiste vragen is. Vragen als: ‘Hoe voel ik me hierbij?’, ‘Wat voelt goed voor mij?’ en ‘Hoe draagt deze actie bij aan de persoon die ik wil zijn?’. Met deze vragen als gereedschap heb ik het idee dat ik meer de regie in mijn leven in handen heb, en heb ik inzicht in mijn eigen beeld hierop.”

Paul:
“Ik ben iemand die veel denkt en piekert, daarmee loop ik vaak vast in mijn hoofd. Door middel van oefeningen leerde ik voelen wat er in mijn lichaam gebeurde en samen vertaalden we dat naar waar ik in vast liep. Ik voelde vaak weerstand tegen lichaamswerk omdat mijn gedachten dan wat van hun controle op moesten geven. Maar als ik met mijn hakken in het zand ging, was dat nooit goed of fout. Het was enkel meer informatie om verder te onderzoeken. In de begeleiding was er veel rust en een heldere blik op patronen die ik zelf eerder niet kon zien.”

Daphne:
“Ik ben bij BBM geholpen in de meest ingewikkelde periode in mijn leven. Vanaf het eerste moment voelde het als een veilige, vertrouwde omgeving, vol rust en positieve energie. Met bepaalde vragen die gesteld werden of oefeningen die we deden, heb ik mega waardevolle inzichten gekregen. ”

Tirza:
“De procesgroep mij wel een beetje door ’t afgelopen studiejaar heeft gesleept. Doordat ik steeds kon terugblikken op de vorige bijeenkomst en hoe ik er toen bij zat, kreeg ik door dat ik echt wel stapjes aan het maken was om steeds iets meer uit de weerstand te komen en me fijner te voelen.”

Michel:
“Wat ik heel erg fijn vond, is dat ik me altijd gehoord en gezien voelde. Door jullie en door de groepsleden. Want ik kon mezelf niet goed horen en voelen en zien. Maar nooit voelde ik me verplicht of gedwongen om uit mijn schulp te kruipen, of om ergens te zijn waar ik niet wilde zijn. Om me tijdens de bijeenkomsten steeds zo veilig te voelen, dat was me zo veel waard. Ik kijk er heel positief op terug.“

“Wat ik heel erg fijn vond, is dat ik me altijd gehoord en gezien voelde. Door jullie en door de groepsleden.”

Marije:
“Een mooie inspirerende dag waarin in een mooie balans was tussen theorie en zelf beleven. De openheid en het vertrouwen van de groep vond ik top. Ik raad deze dag absoluut aan. Het is bijna niet uit te leggen, je moet het gewoon ervaren!”

Tirza:
“Wat ik top vond was de verbinding van de theorie en de oefeningen. Het sloot fijn op elkaar aan. Ik vond het ook fijn hoe veel ruimte er was voor eigen inbreng en (kritische) vragen. Ik beveel deze dag aan iedereen aan die interesse heeft in hoe jouw (o.a.) familie jou beïnvloedt en wat je allemaal bewust en onbewust meekrijgt van je gezin en je familie. “

Nina
“De dag vond ik erg inspirerend. Er wordt er een fijne sfeer gecreëerd in de groep, en het is mooi dat iedereen zich zo open en kwetsbaar durft op te stellen. Je geeft ook iedereen de ruimte om er te mogen zijn en iets te zeggen. 
De theorie / uitleg die we doornamen vond ik van toegevoegde waarde om dingen te begrijpen. Zeker in combinatie met een korte oefening werkte voor mij wel goed. Het bespreken van oefeningen in de groep en in 2 tallen met andere deelnemers was een fijne afwisseling.

Mike:
“Het was echt een weekend ver boven mijn verwachtingen. Naast het feit dat ik weinig tot geen stress meer voel in m’n lichaam en sinds 2 maanden eindelijk rust ervaar in mijn bovenkamer, voel ik mezelf eindelijk weer meer mens.”

Onno:
“Een confronterend weekend, een weekend waarbij je contact maakt wat er in jezelf omgaat. Het heeft me vertrouwen, geborgenheid en kracht gebracht. Ik kan weer liefdevol naar mezelf en anderen zijn.”

Roos:
“Het was spannend om zonder afleiding een periode in stilte door te brengen. Maar door me hieraan over te geven, kwam ik tot nieuwe inzichten over mezelf die me vandaag de dag nog steeds helpen. Het was fijn dat er ook veel begeleiding was zodat ik niet verdwaalde in mijn eigen bovenkamer.”

Paul:
“Het was spannend om zonder afleiding een periode in stilte door te brengen. Maar door me hieraan over te geven, kwam ik tot nieuwe inzichten over mezelf die me vandaag de dag nog steeds helpen. Het was fijn dat er ook veel begeleiding was zodat ik niet verdwaalde in mijn eigen bovenkamer.”

Eva:
“Ik vond het fijn om een heel weekend stil te staan bij wat er op dat moment in mij leefde.  Het heeft mij gebracht dat ik zowel mijn kracht als mijn kwetsbaarheid helemaal kon voelen en uiten, zonder kritische en belemmerende gedachtes. Het proces was soms confronterend, maar door de veiligheid die er gecreëerd was, kon dat en de reactie die het bij me opriep, er helemaal zijn.”

Robert:
“Ik had een persoonlijke aanpak verwacht om ‘jezelf’ in je kracht te zetten. Dat is zeker gelukt. Ik ben veel bewuster van hoe ik overkom. De persoonlijke aanpak is bewonderingswaardig. Het voelt heel vertrouwd en rustig. Het kan iedereen helpen bewuster te worden hoe ze de eigen kracht kunnen benutten om beter over te komen en zichzelf comfortabeler te voelen.”

Max:
“Ik dacht dat het vooral ging over het oefenen van presenteren, maar uiteindelijk bleek het veel meer om te omvatten dan dat. Overigens vond ik dat wel iets positiefs waardoor de training veelzijdiger was dan in eerste instantie verwacht. Verrassend vond ik dat we ook gingen werken aan technieken om je scherp te krijgen maar ook technieken die druk verlagend werken.”

Roy:
“Vaak zie je dat generieke trucjes aangeleerd worden tijdens een dergelijke training. In dit geval wordt bespreekbaar gemaakt waar de problemen vandaan komen die tot uiting komen tijdens het presenteren en hoe je daar mee om kunt gaan. Ik ben me meer bewust geworden van mijn bedachtzame houding. Dit kan als ongemotiveerd en terughoudend overkomen. Nu ik me hier van bewust ben kan ik gaan uitzoeken hoe ik hier mee om kan gaan.” 

Montei:
“Het was iets anders dan ik in eerste instantie had voorgesteld. Ik dacht dat het een elevator pitch training zou zijn waar we in een korte tijd nieuwe ´algemene´ technieken zouden krijgen aangeleerd. Maar ik vond de training veel rijker dan dat. De aanpak was juist heel persoonlijk omdat het echt was gericht om je kwaliteiten naar boven te halen en inzicht te krijgen in je eigen obstakels en hoe je hiermee om kunt gaan.”
 

Lars:
“We waren met een groep tijdens de training, maar ieder persoon kreeg individuele tips die zij/hij kan toepassen tijdens het presenteren. Hierdoor was het heel persoonlijk met ieder persoon zijn eigen tips & tricks om zichzelf te verbeteren. Het heeft mij zeker geholpen om meer zekerheid te krijgen tijdens het presenteren.”