Home|Familie opstellingen – Theorie & Praktijk

Voor wie

  • Leeftijd: 17 – 29 jaar.

  • Je wilt meer weten over familie opstellingen

  • Je wilt onderzoeken hoe de invloed van de systemen in je leven invloed hebben op je bestaan

Waarom

We zijn allemaal onderdeel van verschillende ‘systemen’. Je gezin van herkomst, school, je werk, een sportclub, etc. Deze systemen hebben veel invloed op je bestaan, vaak zonder dat je je daar bewust van bent. Met behulp van opstellingen kun je meer zicht krijgen op wat zich afspeelt in jouw systemen. Hiermee vergroot je je bewustzijn en kun je gaan herkennen én erkennen wat de invloed van dit systeem is op je leven.

Begeleiding

Irma Schepers

Wat gaan we doen

Je leert deze dag over de basisprincipes van het systemisch werken. Naast een stuk theorie doen we allerlei systemisch onderzoek met behulp van korte oefeningen. Je maakt dus kennis met opstellingen door het zelf op verschillende manieren te ervaren. We gaan werken met ‘Wat is je plek?’, de balans tussen geven en nemen en de ordening in een systeem. Ook is er ruimte voor minimaal één ‘echte’ familieopstelling.

Wanneer je liever geen theorie hebt en alleen familieopstellingen wilt meemaken kun je meedoen aan de themadag: Familieopstellingen alleen Praktijk.
Er is dan voor een aantal deelnemers ruimte om een persoonlijk vraagstuk te onderzoeken in een familieopstelling. De overige deelnemers zijn representant of toeschouwer.

Ervaringen van deelnemers

“Wat ik top vond was de verbinding van de theorie en de oefeningen. Het sloot fijn op elkaar aan. Ik vond het ook fijn hoe veel ruimte er was voor eigen inbreng en (kritische) vragen. Ik beveel deze dag aan iedereen aan die interesse heeft in hoe jouw (o.a.) familie jou beïnvloedt en wat je allemaal bewust en onbewust meekrijgt van je gezin en je familie. “

Tirza

“Een mooie inspirerende dag waarin in een mooie balans was tussen theorie en zelf beleven. De openheid en het vertrouwen van de groep vond ik top. Ik raad deze dag absoluut aan. Het is bijna niet uit te leggen, je moet het gewoon ervaren!”

Marije
Aanmelden

Delen...

Locatie: De Praktijk Utrecht

locatie Utrecht Vrijeschool

Data & kosten

Data:
Deze dag wordt ivm sabbatical van de begeleider in 2023 weer ingepland.

Tijd:
Van 10:00 uur tot 16:30 uur.

Kosten:
Tussen de € 85,- en 125,- afhankelijk van je draagkracht.
Zakelijk: € 150,-
Thee/koffie inbegrepen, lunch zelf meenemen.

Veelgestelde vragen

Worden de kosten vergoed door de verzekering?2021-04-18T16:08:53+02:00

Helaas worden wij niet vergoed door de verzekering.
Mocht het tarief echt niet haalbaar voor je zijn en je ouders kunnen het ook niet betalen dan hanteren wij een tarief naar draagkracht.
Als je al werkt kun je met je werkgever overleggen. Er zijn veel werkgevers die onze activiteiten vergoeden.
Neem altijd contact met ons op als het financieel niet lukt, dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Ik heb nog nooit iets bij jullie gedaan, kan ik meedoen?2021-04-15T18:08:31+02:00

Aan al het aanbod voor groepen kun je meedoen zonder dat je al eens iets bij ons gedaan hebt behalve de Doorgaande Procesgroep. Die is alleen toegankelijk als je al individuele sessies bij ons gedaan hebt of aan een groep hebt meegedaan.

Staat je vraag hier niet bij of wil je overleggen of dit aanbod bij je past? Neem dan contact met ons op.

contact
2022-03-12T14:06:36+01:00
Ga naar de bovenkant