Home|Familieopstellingen

Voor wie

  • Leeftijd: 17 – 29 jaar.

  • Je wilt ervaren hoe het werkt met familieopstellingen

  • Je hebt een vraag die je met behulp van familieopstellingen wilt onderzoeken

  • Je hebt zelf geen vraag maar wilt wel als toeschouwer of representant aanwezig zijn om kennis te maken met familieopstellingen

Waarom

We zijn allemaal onderdeel van verschillende ‘systemen’. Je gezin van herkomst, school, je werk, een sportclub, etc. Het familiesysteem waar je uit voort komt heeft verreweg de meeste invloed in je leven. Deze invloed werkt door in hoe je je gedraagt en in wat je ontmoet in de andere systemen in je leven zoals je studie, vriendengroep of sportclub.

Met behulp van familieopstellingen kun je meer zicht krijgen op wat zich afspeelt in jouw familiesysteem. Hiermee vergroot je je bewustzijn en kun je gaan herkennen én erkennen wat de invloed van dit systeem is op je leven nu. Bijvoorbeeld hoe je je plek inneemt, je lastig kunt ontvangen of waarom je je zo verantwoordelijk voelt voor alles.

Wat gaan we doen

Er is voor drie of vier deelnemers ruimte om een persoonlijk vraagstuk te onderzoeken met behulp van een familieopstelling. De overige deelnemers zijn representant of toeschouwer.

Als representant wordt je in een opstelling geplaatst als bijvoorbeeld moeder, vader, broer of iets of iemand anders. Je hoeft hier niets voor te kunnen. Hoe het werkt valt niet uit te leggen maar je zult ervaren dat zodra je in een opstelling geplaatst wordt het verder vanzelf gaat. Als je door de vragensteller gekozen wordt als representant en het voelt niet goed, ben je altijd vrij om nee te zeggen.

Naast een aantal opstellingen doen we ook systemische oefeningen waarin je zult ervaren hoe de basisprincipe’s van het systemisch werken van invloed zijn op jouw bestaan. Hieraan doen alle deelnemers mee.

Begeleiding

foto van Irma Schepers

Irma Schepers

Utrecht

Aanmelden

Data & kosten

Datum:
Zaterdag 21 september 2024

Tijd:
Van 10:00 – 16:30 uur.

Kosten:

Vragensteller:

Privé: tussen de € 85,- en € 125,- afhankelijk van je draagkracht.
Zakelijk: € 145,-

Representant:
Privé: € 45,-
Zakelijk: € 65,-

Thee/koffie inbegrepen, lunch zelf meenemen.

Delen...

Locatie Utrecht

afbeelding locatie De Praktijk

Veelgestelde vragen

Worden de kosten vergoed door de verzekering?2023-12-10T21:05:01+01:00

Helaas worden wij niet vergoed door de verzekering.
Mocht het tarief echt niet haalbaar voor je zijn en je ouders kunnen het ook niet betalen dan hanteren wij een tarief naar draagkracht.
Als je al werkt kun je met je werkgever overleggen. Er zijn veel werkgevers die onze activiteiten vergoeden.
Neem altijd contact met ons op als het financieel niet lukt, dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Ik heb nog nooit iets bij jullie gedaan, kan ik meedoen?2023-12-10T20:59:31+01:00

Aan al het aanbod voor groepen kun je meedoen zonder dat je al eens iets bij ons gedaan hebt behalve de Doorgaande Procesgroep. Die is alleen toegankelijk als je al individuele sessies bij ons gedaan hebt of aan een groep hebt meegedaan.

Staat je vraag hier niet bij of wil je overleggen of dit aanbod bij je past? Neem dan contact met ons op.

contact
2024-04-26T14:00:07+02:00
Ga naar de bovenkant