Home|Herrie in je hoofd?

Voor wie

  • Leeftijd: 17 – 29 jaar.

  • De dag is geschikt voor iedereen die nog niets gedaan heeft op dit vlak, maar ook als je wel al dingen gedaan hebt met je lijf ben je welkom. Dan kun je het zien als een APK.

Waarom

In het leren kennen van jezelf is het praten over wie je bent vaak de eerste ingang. We doen dan een beroep op ons hoofd. En dat hoofd moet al zoveel. Je kent het vast wel dat het zo’n herrie is in je hoofd dat je niet meer weet wat je moet. Of dat je hoofd zo onrustig, chaotisch of vol voelt. Daar gaan we deze dag iets aan doen door ons lichaam te gaan gebruiken. De meest gehoorde uitspraken van mensen die voor het eerst iets met lichaamswerk hebben gedaan zijn: “Wauw, wat is het rustig in mijn hoofd” en “Ik merk dat ik veel steviger sta”.

Begeleiding

Irma Schepers

Irma
Schepers

Wat gaan we doen

Deze dag gaan we onderzoeken wat je lichaam je te vertellen heeft. Of je je lijf voelt, hoe je meer contact met je lichaam krijgt en wat het je te zeggen heeft. We laten eerst je lijf ‘aan het woord’ en vertalen dat vervolgens zodat je hoofd er ook nog iets van snapt. We zitten niet veel op een stoel te praten maar zijn vooral in beweging. We doen veel verschillende experimenten en oefeningen en gaan vooral ervaren en voelen in plaats van ergens ‘over’ praten. Je leert contact te maken met je lichaam en we kijken wat voor signalen jouw lijf geeft en wat die betekenen. Als je je meer bewust bent van wat er in je lijf gebeurt kun je dat gebruiken om beter je grenzen aan te geven, je uit te spreken waar dat aan de orde is, keuzes te maken en te voelen hoe het werkelijk met je gaat. Wanneer je je lijf helemaal bewoont kan dat de drukte in je hoofd flink verminderen doordat je als het ware ‘in je lijf zakt’. En daarmee zakt de eventuele herrie in je hoofd mee.

Ervaringen van deelnemers

“De dag heeft het de afgelopen week nog veel uitwerking op me gehad. Studie frustraties heb ik er even uit kunnen gooien waardoor er nieuwe inspiratie ontstond en hetzelfde heb ik gedaan met gedachtes over mijn moeders overlijden. Best een opluchting.”

Maud

“Ik heb de dag als heel bijzonder en intens ervaren. De dag hielp me de overgang te maken van een drukke en stressvolle scriptie-periode naar een vrije en ontspannen vakantietijd. Door via de verschillende oefeningen stil te staan en daarbij mijn lichaam te voelen, werd er veel geraakt en was ik vaak geëmotioneerd. Er was veel aan het stromen en veel in beweging.”

Eva

“Ik denk dat het iedereen wel iets brengt, iedereen neemt er iets anders uit mee. Hoe dan ook een fijne reminder dat er naast de analytische studie-wereld nog een hele wereld is waar veel mensen weinig gebruik van maken. Hier naar leren luisteren kan als een kompas dienen in je leven waardoor je dingen meer vanuit je hart doet en kiest. Deze dag kan daar een eerste stap in zijn of een tussentijdse reminder of check bij jezelf of wat je doet nog wel goed voelt.”

Maud
Aanmelden

Data & kosten

Datum:
Zaterdag 14 september 2024

Tijd:
Van 10:00 – 16:30 uur.

Kosten:
Privé: tussen de € 85,- en € 125,- afhankelijk van je draagkracht.
Zakelijk: € 150,-
Thee/koffie inbegrepen, lunch zelf meenemen.

Delen...

Locatie Utrecht

locatie Utrecht De Praktijk

Veelgestelde vragen

Worden de kosten vergoed door de verzekering?2023-12-10T21:05:01+01:00

Helaas worden wij niet vergoed door de verzekering.
Mocht het tarief echt niet haalbaar voor je zijn en je ouders kunnen het ook niet betalen dan hanteren wij een tarief naar draagkracht.
Als je al werkt kun je met je werkgever overleggen. Er zijn veel werkgevers die onze activiteiten vergoeden.
Neem altijd contact met ons op als het financieel niet lukt, dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Ik heb nog nooit iets bij jullie gedaan, kan ik meedoen?2023-12-10T20:59:31+01:00

Aan al het aanbod voor groepen kun je meedoen zonder dat je al eens iets bij ons gedaan hebt behalve de Doorgaande Procesgroep. Die is alleen toegankelijk als je al individuele sessies bij ons gedaan hebt of aan een groep hebt meegedaan.

Staat je vraag hier niet bij of wil je overleggen of dit aanbod bij je past? Neem dan contact met ons op.

contact
2024-02-06T10:09:23+01:00
Ga naar de bovenkant