Home|Je eigen weg gaan

Voor wie

  • Leeftijd: 17 – 24 jaar.

  • Heb je behoefte aan een frisse kijk op jezelf? Of sta je voor een keuze in studie of werk?

  • Wil je op speelse wijze, soms lachend, soms huilend, aan de gang met jouw vragen samen met leeftijdgenoten?

Waarom

In de periode van je leven waarin je volwassen wordt, meer verantwoordelijkheid draagt en de bescherming van thuis wegvalt, wil je graag zelf keuzes maken. Hoe doe jij dat eigenlijk?

Deze fase in je leven is niet altijd makkelijk. Je hebt al veel geleerd en je voelt dat het nu tijd wordt om meer over jezelf te weten. Waar ben je nieuwsgierig naar bij jezelf? Welke ideeën, gevoelens en eigenschappen horen echt bij je en welke gebruik je, maar passen eigenlijk niet bij je?

Wil jij jouw talenten inzetten? Durf je expressie te geven en creatief te zijn? Of kies je liever de bekende en veilige weg? Allerlei vragen waarbij begeleiding en uitwisselen met leeftijdsgenoten helpend kan zijn.

Begeleiding

Irma Schepers

Irma
Schepers

Veerle
Wijers

Wat gaan we doen

We gaan vier zaterdagen met elkaar op pad. Elke zaterdag heeft een eigen thema. We werken in de hele groep, in kleine groepjes en 1-op-1.
Je krijgt schrijf-, teken- en bezinningsopdrachten en je doet veel oefeningen waarin je kunt ervaren wie je bent en wat voor jou klopt in relatie tot het thema van de dag.

Dag 1: Je laten kennen
Kennismaken met elkaar, contact, kracht en kwetsbaarheid achter je imago, je levensweg tot nu toe: waar sta je?

Dag 2: Je ware natuur
Wanneer ben je in je element en wanneer niet? Wat past bij je en wat niet? Stilstaan bij wie je van nature bent en bij jouw levensdroom.

Dag 3: Zichtbaar worden
Expressie geven aan alles wat in je leeft; spelen met je vragen, wensen en alles wat zich aandient.

Dag 4: Met vertrouwen op weg
Een blik vooruit, wat ontwikkel je verder en wat niet, wat neem je mee en wat laat je achter je, wie of wat is hulp?

Ervaringen van deelnemers

“Boven alles heeft het me meer zelfvertrouwen gegeven in wie ik echt ben door in de weekenden te ontdekken en te voelen wie dat is en dat in alle veiligheid te mogen zijn. Het heeft me heel erg het verschil laten zien tussen wat ik mijn ‘ego’ noem en mijn echte ik. Het heeft me meer geopend, en laten zien dat ik de neiging heb de dingen altijd perfect te willen doen in mijn hoofd en daarmee de controle te houden, terwijl wanneer ik hem ‘verlies’,  uit mijn hoofd ga en maar durf te zijn ik veel meer geniet, echt en vrij ben.”

Pieter

“Ik vind het altijd moeilijk om in een nieuwe groep te komen. Maar het wendde snel , en het voelde goed. Ik voel mij ontzettend welkom, aanvaard en op mijn gemak. De begeleiders vond ik allemaal fijn op hun eigen manier en heel betrokken.” 

Lynn

“Ik heb dingen van andermans ontwikkelingen kunnen leren die ook op mij van toepassing waren. Het was ook erg fijn om te merken dat veel mensen met vergelijkbare problemen zitten. Er was een erg fijne dynamiek in de groep die er voor zorgde dat je er voor elkaar kon zijn, maar het soms ook weer even luchtig kon maken.” 

Jesse

“Ik heb geleerd beter naar mijn gevoel te gaan luisteren in plaats van alles proberen te rationaliseren. Ik ben gaan merken dat er verschillende dingen dwars zaten die ik van te voren niet in gedachten had toen ik hier aan begon.”

Bastiaan
Aanmelden

Data & kosten

Data:
Dit traject wordt soms in de vorm van weekenden met overnachting gegeven en soms als losse dagen.

Start najaar 2024: zaterdag 16 november, 14 december 2024, 11 januari en 8 februari 2025 van 10:00 – 17:00 uur

Kosten:

Trainingskosten:
Tussen de € 340,- en € 500,-, afhankelijk van je draagkracht.

Verblijfskosten:
€ 60,- voor het hele traject. Dit is inclusief locatiekosten, koffie/thee/wat lekkers.
Lunch zelf meenemen.

Delen...

Locatie: Utrecht

locatie Utrecht De Praktijk

Veelgestelde vragen

Worden de kosten vergoed door de verzekering?2023-12-10T21:05:01+01:00

Helaas worden wij niet vergoed door de verzekering.
Mocht het tarief echt niet haalbaar voor je zijn en je ouders kunnen het ook niet betalen dan hanteren wij een tarief naar draagkracht.
Als je al werkt kun je met je werkgever overleggen. Er zijn veel werkgevers die onze activiteiten vergoeden.
Neem altijd contact met ons op als het financieel niet lukt, dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Kan ik dieetwensen doorgeven?2021-04-15T18:08:55+02:00

Wij eten altijd vegetarisch en hebben standaard dingen als havermelk, geitenkaas en speltbrood. Naast natuurlijk allemaal andere lekkere dingen. Als je op medische gronden een speciaal dieet hebt horen we het graag. We kijken dan samen wat er mogelijk is.

Slaap ik tijdens een weekend alleen op een kamer?2021-04-15T18:14:08+02:00

Meestal niet. In De Bronhoeve zijn geen eenpersoons slaapkamers. Het is wel mogelijk om ergens in de grote tuin je tentje op te zetten. Bij sommige andere locaties is het tegen een meerprijs wel mogelijk om een eenpersoons kamer te boeken.

Ik heb nog nooit iets bij jullie gedaan, kan ik meedoen?2023-12-10T20:59:31+01:00

Aan al het aanbod voor groepen kun je meedoen zonder dat je al eens iets bij ons gedaan hebt behalve de Doorgaande Procesgroep. Die is alleen toegankelijk als je al individuele sessies bij ons gedaan hebt of aan een groep hebt meegedaan.

Staat je vraag hier niet bij of wil je overleggen of dit aanbod bij je past? Neem dan contact met ons op.

contact
2024-04-26T13:37:10+02:00
Ga naar de bovenkant