Isabelle Schneider – Utrecht

“De essentie van mijn werk is dat je je realiseert dat er iets vastzit, dat je inzicht krijgt in wát er vastzit en dat je wat vastzit in beweging brengt.”
Ik ben Isabelle Schneider, 50 jaar en mede-oprichter van Better Be Me. Mijn eigen zoektocht, die ik als jongere begon, is mijn inspiratiebron om met jonge mensen te werken. Ik help je om eigen antwoorden te vinden op vragen of thema’s die er in je leven zijn. Dit gaat voorbij aan sociaal wenselijke antwoorden of aangepast gedrag. Ik ga ervan uit dat wat in je leeft waar is, en gehoord en gezien mag worden.

Mijn pad
Na omzwervingen langs verschillende studies koos ik uiteindelijk voor fysiotherapie. Op dat moment roeide ik op sub-top niveau in Amsterdam. Een uitdagende combinatie met een sterke focus op het lichaam.Na het afronden van de studie fysiotherapie heb ik jaren gewerkt in revalidatie met jongeren. Sinds 2004 werk ik als begeleider en in 2010 startte ik mijn eigen praktijk hierin. Daarnaast werk ik met volwassenen en ben ik aangesloten bij het ITIP – School voor leven en werk. Hier ben ik naast begeleider ook teamleider. Het voormalige jongerenaanbod binnen het ITIP heb ik mede vorm mogen geven. Dit is doorgestart onder de naam Better Be Me. Ook ben ik verbonden aan stichting Izen, Integrale Zen (integratie Zen en lichaamswerk o.l.v. Maurice Knegtel). Ik ben getrouwd en moeder van twee zoons van 14 en 18 jaar.

Opening naar je innerlijke zoektocht
Het is mijn passie om ervarings- en lichaamsgericht te werken. Met beweging en de uitdrukking van het lichaam als directe ingang. Het onthult voor mij veel over de persoon en biedt de mogelijkheid om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. De essentie van mijn werk is dat je je realiseert dat er iets vastzit, dat je inzicht krijgt in wát er vastzit en dat je wat vastzit in beweging brengt. Een opening naar een innerlijke zoektocht, naar je eigen patronen, beelden, waarden en handelen.

Deskundig
Ik heb de 3-jarige algemene opleiding en de 2-jarige Energetische opleiding bij het ITIP – School voor leven en werk gevolgd. Een lange tijd ben ik aan een leraar verbonden geweest om mezelf op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen. Daarnaast volgde ik diverse trainingen op het gebied van Voice Dialogue, Psychodrama, trauma- en rouwverwerking en Bewegingen van de Ziel.

Irma Schepers – Utrecht

Irma Schepers

“Samen vragen, obstakels, levensvragen of heel praktische vraagstukken helder krijgen zodat er meer rust en ruimte ontstaat om te zijn wie je bent.”
Ik ben Irma Schepers, 52 jaar en mede-oprichter van Better Be Me. Mijn motivatie om met jonge mensen te werken komt doordat ik het zelf als jongere niet makkelijk had. Het kon flink donker worden in mijn hoofd en ik zocht veel verdoving om dat maar niet te hoeven voelen. Dit had een hele negatieve impact op mijn leven en op de mensen om me heen. Uiteindelijk vond ik hulp bij iemand die me stap voor stap weer liet voelen zodat mijn hart weer kon gaan spreken. Ik hou ervan om jonge mensen die het lef hebben om hulp te vragen te begeleiden.

Mijn pad
Na een leven als berggids, projectleider, ambtenaar en account executive bij een reclamebureau besloot ik mijn ondernemersbloed te volgen. In 2001 heb ik mijn eerste bedrijf Lazuli opgericht. In 2018 ben ik daarmee gestopt omdat het niet meer te combineren was met het begeleidingswerk. Naast mijn werk voor Better Be Me heb ik mijn eigen praktijk waar ik volwassenen en stellen begeleid. Ik werkte vijf jaar bij het ITIP, School voor leven en werk, het opleidingsinstituut waar Better Be Me uit voortgekomen is.
Ik ben getrouwd en heb zonen van 12 en 14 jaar oud.

Ik werk ervaringsgericht en spelenderwijs waarbij het lichaam een grote hulpbron is. Dit doe ik pragmatisch én intuïtief en ik hou er van om dingen concreet te maken waar dat niet lijkt te kunnen. Overzicht creëren in wat voelt als chaos om van daaruit weer zicht te krijgen op waar het werkelijk over gaat.

Ik heb de driejarige algemene opleiding, de tweejarige energetische opleiding en psychodramatische werkvormen bij het ITIP, School voor leven en werk gevolgd. Daarnaast volgde ik trainingen Voice Dialogue, Familieopstellingen bij Coach-Inn en volgde ik de opleidingen Systemisch werken en De Relatie als Spiegel bij Phoenix Opleidingen.

Veerle Wijers – Den Haag

Jaren heb ik met veel passie badminton op topniveau gespeeld. Helaas kreeg ik in 2007 epilepsie, waardoor dit niveau niet meer haalbaar was. Ik sloeg een andere weg in en voelde dezelfde passie als bij het sporten: het begeleiden van (jong)volwassenen.

Veel jongvolwassenen worstelen met de veelheid van alles: (het kiezen van een) studie, een (bij)baan, sport erbij, vrienden, een relatie, op jezelf wonen, je hobby’s blijven beoefenen, uitgaan, Instagram bijhouden, altijd online zijn. Dan heb ik het nog niet eens over de tegenslagen die je op dit pad tegenkomt.
Het is mijn passie om met behulp van lichaamswerk, beweging en dromen samen met jou op onderzoek te gaan naar de antwoorden op de thema’s en vragen die je bezighouden. Ik geloof dat de antwoorden op de vragen die je hebt in jezelf zitten. Daar wil ik je graag bij helpen.

Ik heb Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en Sociologie gestudeerd en daarna de 2-jarige opleiding Instrument voor Hulp bij ITIP en het 3e jaar van de ITIP opleiding gevolgd. In 2019 ben ik mijn eigen praktijk voor het begeleiden van (jong)volwassenen begonnen. Daarnaast werk ik parttime als HR Manager bij deFinanseurs. Ik woon samen met mijn vriend.

Niels van Gorp – Ede

Na een aantal omzwervingen heb ik in het begeleiden van anderen op hun pad mijn -voorlopige- bestemming gevonden.
Rode draad in mijn ontwikkeling is dat ik altijd mijn eigen pad heb bewandeld.  Dat ging niet altijd gemakkelijk en ik kreeg ook niet altijd support. Telkens zocht ik een manier om mezelf uit te drukken, gezien te worden. Thuis werd ik vooral gezien op mijn goede stel hersenen; dat bracht me veel maar toch ontbrak er iets wezenlijks.  Contact.
Verbinding. Met anderen maar in de eerste plaats met mezelf.

Toen ik Marlies leerde kennen kwam er meer rust. Met haar voelde ik vanaf het begin een diepe verbinding; ik hoefde me niet anders voor te doen. We zijn nu 15 jaar samen en hebben 4 (bijna 5) prachtige kinderen.

Toen ik 32 was ben ik in aanraking gekomen met het ITIP. Er ging werkelijk een wereld voor me open. Langzaam maar zeker is de verbinding hersteld. Alles mag weer meedoen; mijn hart en handen, mijn hele lijf en levenslust maar zeker ook mijn hoofd. Nu ben ik op een punt dat ik wat ik heb geleerd graag door wil geven.  Via mijn eigen praktijk HartWerken , mijn begeleidingswerk bij Coöperatie VGZ en bij Better Be Me begeleid ik met name jonge mensen. Want wat had ik graag véél eerder geleerd om op mijn lijf te vertrouwen; mijn impulsen te durven volgen en te leven vanuit mijn hart. Dat gun ik jou ook. Ik nodig je graag uit in Ede.

Mensen met wie we samenwerken

Om onze manier van opleiden voor zoveel mogelijk jongeren toegankelijk te maken werken wij samen met verschillende begeleiders in het land. Hieronder een overzicht. Mocht je een afspraak willen met een van deze begeleiders, neem dan contact met ons op. Wij verwijzen je dan door.

Ernst Jan van Heyningen – Leiden

Na mijn middelbare school ben ik gaan leven in het moment. Ik werkte, genoot van het leven en maakte mij nergens zorgen over. Na een baan als verkoopmedewerker kwam ik in de gehandicaptenzorg terecht waar ik dertien jaar gewerkt heb.
Privé kwam ik in die periode in zwaar weer terecht. Naast de diepe dalen en verdriet heeft die periode mij enorm veel op geleverd. Een tijd die ik gek genoeg niet had willen missen.

Ik ben op mijn 27ste gaan studeren, een laatbloeier. Een opleiding tot dramatherapeut/trainer waar theater en persoonlijke groei hand in hand gingen. Mijn grote passie voor theater en mijn kwaliteiten kwamen hier tot bloei. Eind jaren ’90 ben ik gestart mijn eigen praktijk. De eerste vijf jaar heb ik veel trainingen binnen het bedrijfsleven gegeven en was ik actief in de jeugd- en jongerenzorg.

Als trainer/coach zie ik mijzelf als reisgenoot waarin ik met mijn medereiziger op zoek ga naar dat wat hen gelukkig en blij maakt in het leven. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je geestelijk en fysiek in beweging wordt gezet in een training, je snel tot de kern van de vraag komt.
Ik hou ervan mensen te enthousiasmeren, hun kracht naar boven te halen, te confronteren vanuit mijn hart met als doel hun horizon te verbreden en dat uit jezelf te halen wat erin zit.
Door alle pieken en dalen die ik op mijn pad ben tegengekomen heb ik mijzelf steeds beter leren kennen. Ik ben als het ware mijn eigen gebruiksaanwijzing steeds beter gaan lezen, begrijpen en kan deze nu ook herzien. Hierdoor ervaar ik mijn vrijheid en mogelijkheden.
Het leven is voor mij een leerschool en een werkplaats. De drie jarige opleiding bij het ITIP en de twee jarige energetische opleiding hebben mij veel gebracht.

Ik ben getrouwd met Jonnie. Wij hebben 3 geweldige kinderen twee zoons Daan en Koos en dochter Maartje.

Myra Wortman – Haren

Wat mij aanspreekt in het werken met jongeren is dat er al zoveel wijsheid is, maar dat we vaak niet leren om daar op te vertrouwen. Ik hou ervan om samen op onderzoek te gaan. Wat weet je en durf je dat te volgen? Ik nodig je uit om nieuwsgierig te zijn naar jezelf. In een veilige setting kun je ervaren wat er in jou leeft, waar het spannend voor je wordt, of kwetsbaar, of waar je het even niet meer weet. Ik wil je helpen bij het ontdekken en volgen van je eigen weg. Zodat jij de keuzes kunt maken die bij jou passen.

Toen ik 16 jaar was koos ik er zelf voor om tegen alle adviezen en verwachtingen in, naar de Havo te gaan. Dat wilde ik al jaren, maar telkens waren er anderen die voor mij beslisten wat goed was en dat deed ik dan maar. Het was de eerste keer dat ik mijn eigen stem liet horen.

Er waren zoveel dingen die ik wel wist, maar die ik niet durfde te volgen. Ik worstelde in m’n eentje en deed erg m’n best om ‘goed’ te zijn. Maar eigenlijk lukte dat voor geen meter. Want hoe meer ik het aan de ene kant afkneep, hoe harder het er aan de andere kant weer uitkwam. Ik was veel uitgesprokener, krachtiger en eigener dan ik zelf dacht of wilde zijn. En heel bang, dat ontdekte ik veel later pas.

Die eigen stem heb ik veel later weer ontdekt, toen ik de Itip opleiding ging doen en mezelf leerde openen. Ik ben gaan zingen en liedjes schrijven en heb 7 jaar in een Groningse rockband gespeeld. Sinds kort is er een nieuwe band, Bezerk. Ik word er creatief en blij van! Ik hou er ook van om andere mensen te laten zingen, dmv stemexpressie of het zingen van mantra’s.

Ik woon samen met mijn man Harm Jaap in Haren en ben moeder van 2 kinderen. De oudste is net op kamers gegaan, de jongste woont nog thuis. Ik ben opgeleid als maatschappelijk werker en heb bij het Itip de 3 jarige opleiding, de dromenopleiding en de 2 jarige energetische opleiding gedaan. Bij Pia de Blok volgde ik de module Onbeperkt Ontspannen voor jongeren. Ik werk als counselor en trainer in het voortgezet onderwijs en geef lichaamsgerichte coaching in mijn praktijk aan huis. Daarnaast werk ik in trajecten bij het Itip.