Ernst Jan van Heyningen – Leiden

Na mijn middelbare school ben ik gaan leven in het moment. Ik werkte, genoot van het leven en maakte mij nergens zorgen over. Na een baan als verkoopmedewerker kwam ik in de gehandicaptenzorg terecht waar ik dertien jaar gewerkt heb.
Privé kwam ik in die periode in zwaar weer terecht. Naast de diepe dalen en verdriet heeft die periode mij enorm veel op geleverd. Een tijd die ik gek genoeg niet had willen missen.

Ik ben op mijn 27ste gaan studeren, een laatbloeier. Een opleiding tot dramatherapeut/trainer waar theater en persoonlijke groei hand in hand gingen. Mijn grote passie voor theater en mijn kwaliteiten kwamen hier tot bloei. Eind jaren ’90 ben ik gestart mijn eigen praktijk. De eerste vijf jaar heb ik veel trainingen binnen het bedrijfsleven gegeven en was ik actief in de jeugd- en jongerenzorg.

Als trainer/coach zie ik mijzelf als reisgenoot waarin ik met mijn medereiziger op zoek ga naar dat wat hen gelukkig en blij maakt in het leven. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je geestelijk en fysiek in beweging wordt gezet in een training, je snel tot de kern van de vraag komt.
Ik hou ervan mensen te enthousiasmeren, hun kracht naar boven te halen, te confronteren vanuit mijn hart met als doel hun horizon te verbreden en dat uit jezelf te halen wat erin zit.
Door alle pieken en dalen die ik op mijn pad ben tegengekomen heb ik mijzelf steeds beter leren kennen. Ik ben als het ware mijn eigen gebruiksaanwijzing steeds beter gaan lezen, begrijpen en kan deze nu ook herzien. Hierdoor ervaar ik mijn vrijheid en mogelijkheden.
Het leven is voor mij een leerschool en een werkplaats. De drie jarige opleiding bij het ITIP en de twee jarige energetische opleiding hebben mij veel gebracht.

Ik ben getrouwd met Jonnie. Wij hebben 3 geweldige kinderen twee zoons Daan en Koos en dochter Maartje.